Куриоз: Касов бон ни развежда. Панталоните влизат в складовете като дамски, купуваме

...
Куриоз: Касов бон ни развежда. Панталоните влизат в складовете като дамски, купуваме
Коментари Харесай

Куриоз: Касов бон ни развежда


Куриоз: Касов бон ни развежда. Панталоните влизат в складовете като дамски, купуваме мъжки дънки, дават записка за рокля. Касов бон развежда фамилни двойки. Ако платите за мъжки дънки във верига на известен бранд в моловете, ще получите записка, на която написа дамско яке, сподели изследване на „ Телеграф “.
Причина е комплициране в заприходяването в склада на облеклата в комерсиалните обекти. Това провокира проблеми с издаването на фактури и фамилни свади.

Оказва се, че продуктите влизат в складовете със заменени наименования. Позицията джинсов панталон се заприходява в складовата стратегия, с която работят обектите, като дамско яке.

Програмата автоматизирано е обвързвана с касовите апарати и боновете излизат с наименованията, които са и в програмата. Така, в случай че купим мъжки дънки, ще получим документ, че сме платили за дамска връхна дреха.

По-лесно е да се заприходят няколко съществени позиции, когато става дума за бързооборотни артикули, разясниха търговци. Така не се губи време в заприходяване на доста и разнообразни типове облекла и в системата се вкарват единствено няколко
съществени.

Проблем се получава при издаването на фактура. Ако някой шеф на компания купи работни панталони на чиновниците си и желае да му издадат фактура, на нея ще написа какво действително е купил, тъй като тя се попълня на ръка.

Тъй като обаче тази позиция е заприходена като дамско яке в системата на комерсиалния обект, в касовия бон, който се ползва към фактурата, излиза автоматизирано дамско яке.

Това е проблем, тъй като данъчните няма да признаят това като фирмен разход поради несъответствието в двата документа – бона и фактурата, разясниха специалисти.

Подобен случай даже разведе мъж и жена, описа продавач-консултант. Съпругата разкрила касов бон в джоба на мъжа си, на който пишело рокля. За да я убеди, че не е купувал дреха на друга, а панталон за себе си, мъжът се принудил да отиде с половинката си на място в бутика, откъдето да потвърдят, че написаното на бележката не дава отговор на действителността.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР